mandag den 7. december 2009

Brændt barn og expres jul

Det er jo dejligt at have børn til at minde en om julens magi ...
Vi har en 9-årig, der kommer til at have søvnunderskud i uhørt høj grad, når vi når den 25. december. Han kan bare ikke falde i søvn om aftenen, og han står tidligt op om morgenen sammen med sine yngre brødre. For det der med jul og december, det bare SÅ hyggeligt og SÅ dejligt og SÅ spændende!



Den 4-årige har usædvanlig svært med at holde fingrene fra julekalenderen (indtil nu kun sin egen!). I går (6. december) var der kun 5 uåbnede låger tilbage, og her til aften mente han, at NU måtte han få sine julegaver. "Nej, lille skat - det er først til juleaften".
"Jamen jeg har åbnet 24 låger nu!"



Til godnatsang valgte den 4-årige "den der med halleluja", og så tog faren da lige et par vers af Et barn er født. Efter andet vers spørger den 5-årige undrende: "Hvorfor fødte hun himlens kongesøn i ilden?"
Faren var ét stort spørgsmålstegn.
"Jamen vi synger: 'En fattig jomfru sad ilden' (sad i løn)!"

PS: Til spørgsmålet om, hvorfor drengen danser om juletræet i shorts, og om vi er flyttet til den sydlige halvkugle, så er svaret: Den 4-årige har en særdeles veludviklet vilje, og den kommer stærkt til udtryk i valg af påklædning i øjeblikket. Kampen om shortsene endte således: "Mor, det er bare indebukser". Så hver morgen ifører han sig shorts og t-shirt, og når vi skal afsted til børnehaven trækker han i "rigtigt" tøj.

Ingen kommentarer: