tirsdag den 29. december 2009

Glade jul, dejlige jul

Der er ingen  tvivl om, at december måned er hektisk i denne familie! Så når man når den 24. december er der ved at være lavvande i energibeholdningen, selvom det jo skulle være højdepunktet. Heldigvis har vi som regel gode juleegæster, der gerne hjælper med foreberedelser og deslige. Farmor havde stegen under fuld kontrol, og Opa producerede appelsinjuice.


Onkel fik valget mellem at hjælpe med maden, eller tage knægtene med i skoven i min. 1 time. Han valgte det sidste.
Så da klokken var 14 kunne vi i ro og mag gå over vejen for at byde julen velkommen i kirken. Og det var en veltiltrængt pause i den ellers hektiske forberedelse. Og en vigtig pause. For det gør da usigelig godt at sidde i skønne omgivelser og nyde ordet og musikken og få lov at synge de smukke salmer, som kun synges en gang om året.
Men børnene VENTEDE ...

Da klokken var 17 blev der kaldt til bords, og nogle af os kunne godt spise - andre havde ondt i maven af spænding over alle gaverne, der var gemt rundt omkring på matriklen.

  


Billederne her viser rimelig megen ro og hygge i forbindelse med gaveoppakningen - det er ren illusion!






Jeg oplevede det som et grådigt opflåningskaos. Og inden klokken var 20 var alt åbnet, og de to mindste på vej i seng med røde varme kinder og lys i øjnene. Det der med at sidde og vente på, at en ad gangen åbner sine gaver slår ikke rigtig an her i familien.
Endelig blev der tid og ro til, at de to ældste kunne udforske familiens nye Wii, som onkel og tante i Norge havde doneret. Og da de så også endelig blev smidt i seng, blev det de voksnes tur.

Anden juledag tilbragte vi på den Østjyske motorvej! 2½ time tog det at køre sølle 7 km. Så da vi endelig nåede frem til Bedsteforældrene, var frokosten for længst fortæret. Til gengæld gjorde det godt med en sneboldkamp i haven og levende lys på juletræet til at lade julefreden synke helt ned i storetæerne!
  


Glædelig jul - og godt der er et helt år til næste gang ;-)

 

Ingen kommentarer: